ADATTAR.NMHH.HU

Politikusi GRP – avagy hány nézőt/hallgatót ért el a politikus

Segítség
Az NMHH szolgáltatásának célja, hogy az országgyűlési képviselőválasztás kampányidőszakára korlátozva, április közepéig, hetente frissített információkkal lássa el az NMHH honlapjának látogatóit a politikusok médiamegjelenésével, az általuk képviselt üzenetekkel összefüggésben úgy, hogy mindeközben a műsorok átlagos heti nézettségéről adatokat közöl (az egyes műsorszámok közönségszáma nem elérhető a szolgáltatáson keresztül). Az érdeklődő interaktív módon nem csupán arról kap információkat, hogy melyik párt melyik képviselője vagy jelöltje hol és mikor szerepelt, hanem arról is, hogy ott mely témában szólalt meg, illetve mekkora átlagos közönséghez jutott el a mondanivalója. A módszertan lényege, hogy munkatársaink regisztrálják a politikusok élőszóbeli szerepléseit, amit később összepárosítunk a közönségmérő cég információival. A nézettségi adatokat az Nielsen Médiakutató Kft. (továbbiakban Nielsen) által mért hír- és magazinműsorokkal összefüggésben közöljük, az információkat heti periodicitással frissítjük.

A hírműsorok közönségnagyságát a Nielsen "AMR" indexe alapján adtuk meg. A megjelenített információk a választókorú, 18 éven felüli népességre vonatkoznak.

Nézettség (AMR): egy műsor közönségének egy percre jutó átlagos száma a 18 éven felüli lakosságon belül.

Az eredmények arról tájékoztatnak, hogy egy adott politikust egy adott hírműsorban mekkora közönség láthatta átlagosan.

Az interaktív felület mellett, állandó automatikus lekérdezésként (kiemelt lista) egy másik oldalon (http://adattar.nmhh.hu/pol_grp_fix) a listavezetők eredményeit gyűjtjük össze (heti és kumulált adatok formájában).

A vizsgált műsorszámok listáját az alábbiakban foglaltuk össze:
MTV1: esti Híradó, Ma reggel, Este,
Duna TV: Híradó, Közbeszéd
TV2: Tények, Mokka,
RTL Klub: Híradó,
ATV: Híradó, Egyenes beszéd
Echo TV: Híradó,
Story4: Hír24,
RTLII: Híradó.

Reméljük, hogy a szolgáltatás elnyeri a honlap látogatóinak tetszését, és természetesen nyitottak vagyunk azokra az ötletekre, javaslatokra, kritikákra, amelyek szebbíthetik, hasznosabbá és informatívabbá tehetik szolgáltatásunkat (monitor@nmhh.hu).
« vissza

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
Levélcím: 1525. Pf. 75
Tel: (06 1) 457 7100
Fax: (06 1) 356 5520
E-mail: info@nmhh.hu

Magyarország címere

Az NMHH
Médiatanácsa

1088 Budapest, Reviczky u. 5.
Tel: (06 1) 429-8600
(06 1) 267-2590
Fax: (06 1) 267-2612
E-mail: info@nmhh.hu

A Médiatanács
tagjai

MTVA Támogatási Terület

1088 Budapest, Pollack Mihály tér 10., I. emelet
Tel: (06 1) 327 2020, 267 5151
E-mail: info@tamogatas.mtva.hu
Web: http://tamogatas.mtva.hu

Itt is találkozhatunk...

Médiatanács a Facebookon YouTube Médiatanács Médiatanács-blog (184x80)
© 2012 NMHH Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok | Segédprogramok, kompatibilitás | Készítette: Venczel Dávid